Tijdlijn

27 september t/m 3 oktober2020 World Championships IRB Riccione, Italië

16 November - 2 December 2018 World Championships IRB Adelaide, Australië

15,16 en 17 september 2017 EK IRB Scharbeutz (DE)

21 augustus 2017 overdracht 1e IRB aan IRB lifesaving Netherlands

19 mei 2017 Oprichting IRB lifesaving Netherlands

12 september 2016 overeenkomst tot aanschaf 1e Nederlandse IRB

In 2016 is Reddingsbrigade Nederland gastheer geweest van de Wereldkampioenschappen Lifesaving. Op 10 en 11 september heeft de IRB competitie plaatsgevonden. 2 Nederlandse ploegen zijn van start gegaan tijdens deze Wereldkampioenschappen. 1 van de 2 ploegen is in de knock out fase verslagen, het andere team heeft het tot de halve finale’s kunnen schoppen, waarbij het verschil met een plek in de finale minimaal is geweest.

10 en 11 september 2016 Wereld kampioenschap IRB Noordwijk (NL).

Zaterdag 29 augustus organiseert Reddingsbrigade Nederland op het strand van Noordwijk een uniek sportevenement ‘met een serieuze ondertoon’: het Europees Kampioenschap IRB 2015. IRB staat voor Inflatable Rescue Boat (opblaasbare reddingsboot). Dit zijn kleine, maar snelle gemotoriseerde reddingsboten die over de hele wereld gebruikt worden door reddingsbrigades. Ze worden ingezet om razendsnel mensen uit zee te redden. Daarbij zijn behalve snelheid ook techniek en teamwork erg belangrijk. De beste reddingsteams van Europa strijden zaterdag in een spectaculaire wedstrijdvorm van dit reddingswerk om het officiële Europees Kampioenschap. Er doet voor het eerst ook een Nederlands team op dit internationale niveau mee. IRB races zijn snel, spannend en zeer uitdagend. Het Europees Kampioenschap bestaat uit vier verschillende onderdelen: Tube Rescue, Mass Rescue, Single Rescue en Team Rescue. Bij al deze onderdelen staat centraal dat lifeguards zo snel mogelijk een drenkeling uit zee moeten redden met behulp van een IRB. Dat levert spectaculaire beelden op.

28 en 29 augustus 2015 Europees kampioenschap IRB Noordwijk (NL)

Op 20 juni 2015 heeft Nederland voor het eerst kennis kunnen maken met de IRB sport, tot dit moment was het bestaan van deze sporttak niet bekend bij Reddingsbrigade’s Nederland. Diverse deelnemers uit Nederland hebben deelgenomen en dit heeft geresulteerd in een eerste deelname aan het EK IRB.

20 juni 2015 eerste clinic IRB te Noordwijk (NL)

Doneer nu!